Apporteringstræning og arbejdet i DPK på Sjælland

Corona- ak ja. Hunde arbejde -jo jo.

Først måtte vi aflyse, som alle andre, så kunne vi mødes og arbejde med forsigtighed. 

Det gik heldigvis godt, ingen smittede og kun afsprittede albue hilsener, kaffe på afstand, hyggelig kagespisning og hyggesnak efter reglerne.
Det går godt på Sjælland, “vi kan godt være fler´- på bænken – under træet”, som Gnags synger. Men os, der kommer, har det hyggeligt.
Det har vi især fordi det kan foregå hjemme hos henholdsvis Niels og hos Tage, de åbner dørene i deres private omgivelser med den hygge og fortrolighed det personlige giver.
Men også det, at der er flere, som er klar til at give en hånd med og dele af deres viden, er en samlende og værdifuld måde, at have fællesskab på.

At Claus tager nogle levende duer med, som vi kan træne stand, opfløj og respekt på, og ikke at forglemme at føre de andre hunde op til sekundering og  respekt, er meget værd. Den lille disciplin glemmer vi tit selvom muligheden gives, når vi træner med andre. Og ærgrer os voldsomt, når hunden ikke har det på rette plads i hukommelsen på en prøve eller jagt situation.

Lasse skaffer duer, Niels kaniner, Helle og Karen kage, Thomas griller,….. der er mange ting, der kan hjælpes med for at det hele kan lykkes, og ikke bare hænger på den ene, der kan blive træt af at være alene om det.
Dette skrevet for at huske alle på, at fællesskab kun skabes når mange/alle byder ind

I år blev det til 2 gange træning hos Niels og 2 gange hos Tage, resten hjemme hos os selv. Det går jo ikke uden at hjemmearbejdet kommer på plads.
Og her er det godt at huske på, hvad vi hørte på vintermødet om at træne med hunden, når vi havde overskud og lyst. 

Aldrig sur pligt, det mærker hunden og presses af det.
Når vi mødes, er det forskelligt hvad vi træner, og altid kan vi træne eller få gode råd og visninger i netop det der er på spil, eller som ikke spiller lige nu.

På billederne er der eksempler på træning.
At vente roligt og tålmodigt er en god disciplin når vi er sammen. Så har hunden en flok/andre at forholde sig til. Det kan være krævende, men nødvendig træning også når hunden skal fungere på prøve og på jagt.

At komme i vandet og tage den første dummy i vand, er ikke bare noget vi kan forvente vil lykkes uden vores gode hjælp.
Et er at hunden bliver tryg ved vand, det er den ikke automatisk. (Det er mennesker heller ikke)
To er at komme i vandet et nyt sted. Tre er at samle op fra vand. Fire er, hvis det der skal samles op lugter anderledes, end det man kender. Fem….
Der er meget vi skal lykkes med at få hunden til at gøre før vi er på plads med vandapport.

Målet må vel være, at hundene kan finde skudt vildt med hjælp af, 1. deres gode lugtesans. 2. at de har lært at kommandoen apport betyder find og bring vildtet, 3. at den gode træning i et velanlagt stadig større apport-søg med brug af vind og lidt dirigering fra fører ender med ros og vildt hos føreren. 4. Og at et selvstændigt apportsøg er muligheden for at finde anskudt vildt, der har flyttet sig. Der er meget der skal læres, for at apport træningen er på plads.

Vi holder annerkendt apporterings prøve d. 1. august kl. 10 hos Niels, hvis Corona og andet uforudsigeligt ikke kommer i vejen for dette.
Tilmelding på hundeweb.

Peter Due

Del på facebook
Del på email
Scroll til toppen