Boganmeldelse af Dansk Pointer Klubs årbog 2019

Drøftelserne var mange inden det blev besluttet, at Dansk Pointer Klub fortsat i 2019 skulle have en årbog. Birgit Basballe meldte sig som tovholder, og med en sikker skare af dygtige hjælpere startede det store arbejde. Resultat fik jeg i hænderne onsdag – og jeg er dybt imponeret.

Redaktionsgruppen Elsebeth Lovén, Alex Nissen – og ikke mindst Birgit Basballe – har lavet en årbog, som er nyskabende, informativ og spækket med flotte fotos. Her er virkelig noget for alle!!

Bogen er delt i tre hovedområder. Personlige historier og beretninger fra udlandet, resultater fra 2019 og kritikker fra årets prøver og udstillinger. Ind imellem er nye og flotte kennelannoncer, så ingen er i tvivl om, hvor den nye pointer kan købes.

Første del omhandlende de personlige historier, bringer os vidt omkring blandt klubbens medlemmer, startende med en herlig fortælling om Læsø som ferie- og prøveø. Efterfølgende fortsætter historierne fra de enkelte regioner, og her kan man læse om et comeback til hundesporten efter 40 års fravær.
Dernæst den succesfulde nyjægerjagt på Djursland, efterfulgt af pointerens betydning i en af vores aktive familier. De tre næste historier fra Sydjylland viser bredden i fortællingerne, hvor der først er en rørende historie om vores nye æresmedlem, om familien Olsens passion for pointeren gennem generationer, samt ikke mindst den nye pointerejers humoristiske fortælling ”3.gang var lykkens gang”. 
Vi får senere indblik i en usædvanlig export af en dansk pointer til New Zeeland, og slutteligt om to erfarne prøvedeltageres oplevelser på falkejagt med pointeren. Fælles for alle historier er, at de er velskrevne, personlige og krydret med fine fotos af pointeren!

Bogens anden del er historier fra nabolandene. Vi kommer først med en af vores engagerede norske medlemmer på en jagttur med en dansk pointerfamilie. Dernæst kommer vi med syd for grænsen, hvor vi hører om prøveoplevelser fra Tyskland. Dette afsnit afsluttes med historien om samarbejdet mellem de nordiske pointerklubber, samt beretning om resultater fra efteråret 2019 i Sverige.

Anden del af bogen er et tilbageblik på de største begivenheder i pointeråret 2019. Her får vi genopfrisket derbyet, hovedprøven, familiedagen, efterårsvinderklasserne og Danmarksmesterskabet. Dette afsnit slutter med en hyldest til de 9 hunde, som i 2019 opnående på fornemste vis opnående championtitler.

Inden den del af bogen, som henvender sig til os ”prøvenørder” dukker op, så er der herlige pletskud af pointere fra 2019 – et afsnit der passende har fået navnet ”Årets bedste pointerfotos”. Virkelige pletskud, som gav mig et smil på læben.

Delen for os ”nørder” er opslagsværket, som jeg igen og igen læser. Nemlig kritikkerne af de pointere som har været stillet på prøver i 2019. Det er også et kæmpearbejde at lave, men en vigtig del af en årbog. Heldigvis er der i 2019 rigtig mange gode kritikker af de stillede pointere 😊

Slutteligt er der et overskueligt register, så man let kan finde informationer om de enkelte hunde. Det er luksus, og meget let at anvende.

Bogen er lavet i et flot layout og en glimrende papirkvalitet, og med en skrifttype og størrelse, som gør den letlæselig for alle.

Alt i alt er det en fantastisk årbog at sidde med. Her er noget for enhver smag og med historier om både de nye og erfarne hundeførere. Fælles for alle historier er glæden ved arbejdet med pointeren, og de mange oplevelser man får, når man kommer afsted med hund.

Bogen et hit. Den er nyskabende og anderledes – på den fede måde. Den rammer en bred målgruppe, og ikke kun de der er ”prøvenørder”

Tak til bestyrelsen for at arbejdet med bogen blev sat i værk. Vi skylder alle redaktionsgruppen en særlig stor tak – ikke mindst redaktør Birgit Basballe, som har gjort en helt enorm indsats til glæde for alle os andre! Vi burde alle købe et par eksemplarer – prisen er kun 100.- kroner. Her kan man med rette sige, at man virkelig laver et røverkøb!

TAK
/Flemming Sørensen  

Der er kun få bøger tilbage -

De få bøger der er tilbage kan købes efter først til mølle princippet. Du køber bogen ved at indbetale 100 kr. her på MobilePay. Hvis du ønsker bogen tilsendt koster fragten 110 kr. – ialt 210 kr. Ellers kan vi gemmer vi bogen til dig, til vi igen kan ses.

Ved salg af bogen til udlandet er der et bank gebyr på 50 kr. 
22 38 99 84

Betaling fra udlandet kan sker via klubbens konto:

Dansk Pointer Klub
Reg. 0933 Konto 4378127572
Swift/BIC: DABADKKK
Iban. Nr.: DK2230004378127572

Bankgebyr 50 kr. for udenlandske overførsler.
Forsendelse 110 kr. + bogen 100 kr.
Ialt 260 kr.

Spørgsmål ang. køb af bogen til Birgit Basballe på mobil 2622 5571 eller på e-mail pointerklub@gmail.com 

Del på facebook
Del på email
Scroll til toppen