Erik Winkler 60 år

Den 22. oktober 2015 fyldte Erik Winkler 60 år

Eriks jæger og hundeliv startede med en Springer Spaniel.  Den havde mange jagtlige kvaliteter bl.a. var den god til at jage fasaner op.  En af de negative ting ved den, var at det bed gæsterne medmindre den fik nervepiller inden deres ankomst.  Et andet minus var at den indimellem jagede fasanerne op for langt ude.  En dag mødte Erik, Hans Nikolajsen på gaden, der gik tur med Sejbækgaard’s Flora.  De faldt i snak og Erik inviterede Hans med på jagt. Her opdagede Erik de store fordele ved jagt med stående hund. Her startede Eriks Pointer liv og da Flora fik hvalpe var det naturligt at Trine skulle være mor til Eriks første pointer.

På det tidspunkt boede Erik og Eva i et lejlighedskompleks midt i Aarhus, hvor det var forbudt at have hund. Derfor måtte Erik smule Trine ud under jakken, når hun skulle luftes. Dog var pedellens øje skarpere end som så, så Erik, Eva og Trine måtte flytte ud.

Erik kom på prøve med Trine og efter to stand hvor hunden prellede, gik det op for Erik at der skulle være ro i opfløj. På den efterfølgende prøve opnåede Trine også en fin stand, dommer Gerhardt Wolf gav Erik lov til at rejse.  Her respekterede Trine perfekt på Eriks fløjte og fik dermed 1. pr. i åben klasse.

Erik har mødt med mange pointere på markprøve og har fået mange præmier og fine placeringer.  Desuden har Erik i mange år fungeret som markprøvedommer i ind og udland.

Eriks helt store passion er dog jagten og i særdeleshed fuglejagten, altid i følgeskab med en veldresseret pointer. Erik har i en lang årrække skudt over 100 stykker vildt om året.

Eriks jagt engagement udmønter sig også ved at mange nyjægere har gået i Eriks fodspor.  Erik forklarer altid om de gode værdier og normer ved jagten og er klar til at komme med gode råd.

Vi ønsker dig stort tillykke med fødselsdagen.  Og vil sige dig tak for mange gode timer sammen med pointerne, på jagt, træning og markprøve.

Knæk og bræk
Henning, Tom og Anne

Scroll til toppen