Forårstræning Djursland

Forårstræning Djursland ni unghunde og ti åbenklasse hunde var mødt op.
På dagen så vi 6 x par høns og 6 agerhøns i flok samt en fasan.
Åbenklasse hundene havde et par perfekte situationer.
Søren Alsbjerg med Alsbjergs Maja blev bedste unghund. V.H. Martin. 

Søren Alsbjerg med Alsbjergs Maja vandt skydestokken 2022

Den traditionsrige forårstræning på Djursland fandt sted den 26. februar 2022.  På dagen afvikles en unghundekonkurrence første vinderen tildeles en vandrepræmie ” en skydestok”. Denne skydestok har været udsat i mange år første gang i 1995. Børge Sommer anmode mig om, at bedømme, altså ikke dømme de ni tilmeldte unghunde.

De ni tilmeldte hunde var :

Alsbjergs Mads og Maja : Ejer og fører Søren Alsbjerg.
Dianna og Ann : Ejer og fører Allan Bredsgaard.
Scott : Ejer og fører Carsten Jensen.
Rocky : Fører Michael Olsen.
Fugledes Selma : Ejer og fører Steen Rainer.
Oksby Hei : Ejer og fører Alex Nissen.
Spurvfugldalens Visti : Ejer og fører Martin Mortensen.

Der var lidt frost i luften, men det ændrede sig efter kort tid og resten af afprøvningen forgik i solskin. Der var desværre ikke megen vind, hvilket gjorde søgsoplæget vanskeligt.

Prøven forgik på store rapsmarker, fint til unghundene. Først vil jeg sige at jeg var positivt overrasket over de ni unge hundes kvaliteter, hvad angår fart stil og aktion.
Hvis vi ser bort fra enkelte brist i dressuren så kunne hundene have opnået 1. præmie i UK. Hvis disse hunde er udtryk for kvaliteten af vore unghunde i 2022 så er det positivt for fremtiden. Hundene blev afprøvet to til tre gange.

Fem hunde havde skilt sig ud: Alsbjergs Maja og Mads – Dianna og Ann og Oksby Hei. Efter afprøvning blev to udvalgt til finalen : Alsbjergs Maja og Ann. I finalen udviste Maja det bedste søgsoplæg med korrekte vendinger. Ann havde en forkert vending og måtte se sig slået på søget.

Skive, den 2. marts 2022.
Christian Johansen. 

Læs også...

Scroll to Top