Nekrolog, Svend Buchhave

Den 23. febuar 2024 gik en af Dansk Pointer Klubs helt store personligheder bort, 83 år gammel.

Svend var igennem mange år krumtappen i det fynske sammenhold i hunde verdenen. Svend og Karen har i mange år lagt hus og terræner til både apporterings- træning og markprøver. Svend var en yders respekteret markprøve dommer i alle de år, hvor han udøvede dommergerningen, og derudover har Svend gjort et stort stykke arbejde i DPKs og Hindevad klubben´s Bestyrelser igennem tiden. Svend vil efterlade et stort tomrum i den fynske hundeverden.
Svends store interesse for Pointeren fik han i starten af firserne da Gulla Vanja og Frydenlunds Volle laver rigtig gode afkom, både på mark, jagt og udstilling.
Grundstammen i Kennel MetrineLund blev Pele og Sippe, meget smukke Pointere, som fremadrettet satte sit præg på avlsarbejdet på Svends opdræt.Herefter gik det slag i slag og Svend startede sin egen kennel, som blev opkaldt efter døtrene Mette og Trine, Metrinelund.
Vi kunne se på lang afstand når der kom en pointer fra Metrinelund, specielt deres smukke og typiske Pointer hoveder, som selvfølgelig resulterede i rigtig mange præmier og første vindere på udstilling.
På marken gjorde Metrinelund hundene det også glimrende, altid stilrene. Ikke mindst gik Svend meget højt op i, at hundene ikke blot, var markprøvehunde, de skulle kunne bruges til praktisk jagt, og det kunne Svends hunde i den grad, og de var fortrinlig til det. (Svend sagde altid, hundene bliver gode til det, de bliver brugt til). Ja, – og det er vi nok nogle, der burde tænke lide over.
Svend var et udpræget kærligt familiemenneske, og det var første prioritet i hans daglige virke.

Ære være Svends Minde

Svend blev bisat fra Nr. Broby kirke den 2. marts. Kirken og Nr. Brobyhallen var fyldt med venner og familie. Karen deltog og fik sagt farvel til Svend.

Desværre fik vi meddelelsen fredag den 7. marts at Karen var sovet stille ind. Karen og Svend var sammen om alt, og nu er de sammen igen.

Ære være Karens Minde

Vore tanker går til familien, som må undvære deres kære klippe og samlingspunkt.

Anne-Marie Larsen
Anna Marie Skov
Alex Nissen

Scroll to Top