Nekrolog, tidligere formand og æresmedlem Erik Skeel

Tidligere formand og æresmedlem i Dansk Pointer Klub Erik Skeel.

Den 21/12-2007 om aftenen afgik Erik Skeel ved døden.
En på alle måder stor mand og en gigant i hundeverdenen var ikke mere.
Efter flere år med tiltagende sygdom og med hustruen alvorligt syg og sengeliggende var tingene nu vendt til det bedre. Hanne Skeel havde rejst sig fra sygesengen og Erik var i en rigtig god periode.

Efter en tur til sine elskede Toftegårde (hvor alle vi hundesports-interesserede har været) for at ønske jagtkammeraterne glædelig jul, kom han glad hjem og segnede om i sin stue, Erik Skeel var ikke mere iblandt os.

Dansk Pointerklub har altid haft det held at have personligheder til at trække det store læs.
Her er det ikke blot DPK, men hele den danske hundeverden, der har nydt godt af en mands store gæstfrihed, overblik og ikke mindst organisations evne, således der blev mulighed for at afvikle vores prøver fra de lokale til DM og Derby.

DPK har i en periode på 25 år haft glæde af Erik i bestyrelsen med over halvdelen af årene som formand. En periode som har været præget af Eriks store glæde ved Pointeren og venlige og samlende væremåde. Vi hundefolk kan godt være lidt hårde ved hinanden, men med Erik som formand og resolutte bemærkning ” nu er vi færdige med det” afsluttedes øjeblikkeligt diskussionen.
DPK havde ikke været hvad den er i dag uden Eriks store indsats.

Opvokset med jagt og hunde blev dette et livsmønster og ingen anden besad en erfaring som Erik, en erfaring han gerne delte ud af til andre. Hans liv gav ham mange top hunde, med hvem han vandt alt hvad der kunne vindes. Kendetegnet for hundene var: sikker fuglebehandling, stort sommetider kolossalt søg, stilrene hunde med en let og jordvindende galop.
Kennel Stormosen har gennem tiderne fostret mange af disse, men typisk for Erik gik han gerne med hunde, som han ikke havde opdrættet, blot de opfyldte hans strenge krav.
Unghundene havde altid Eriks største interesse, som eksempel kan nævnes at han vandt Stormose pokalen som bedste unghund på FJDs nordjyske prøve, genudsatte pokalen, blot for at vinde den en gang til. I alt 7 gange, helt fantastisk.

Nye medlemmer i DPK, eller blot nye hundeførere med stående hund, har altid haft Eriks opmærksomhed. Hjælp og inspiration er altid blevet givet, selv under sine dommer opgaver har Erik vejledt. Godset Birkelse med Toftegårde har altid været et sted hvor alle stående hunde har været velkomne, man har ligefrem taget hensyn til dette i godsets drift, hvorfor harve en god stubmark op om onsdagen hvis der om søndagen skulle være vinderklasse?
Det er svært at sætte ord på hvor meget man har holdt af et andet menneske, personligt synes jeg det at have været ven med Erik i 2 generationer er uden sidestykke.

Til begravelsen i Åby kirke, hvor der ikke var plads til alle, så man at over halvdelen af deltagerne var yngre mennesker. Mennesker der alle sagde tak til en mand, som havde givet så meget og forlangt så lidt.

Ære været Erik Skeels minde
Flemming Fuglede Jørgensen

Scroll til toppen