Anne-Marie Larsen 60 år

Fredag den 7. oktober 2022 fylder Anne-Marie Larsen, Kennel Villestofte, 60 år. Anne-Marie kom til verden i 1962 på Skovsgaard i Villestofte ved Odense, der hvor hendes far, Gunnar Larsen, senere grundlagde Kennel Villestofte. Efterhånden som interessen for pointeren steg på fødegården, begyndte Anne-Marie også som ganske ung pige at involvere sig. Det startede med, at hun førte sin fars hunde på udstilling. Anne-Marie var allerede, dengang som nu, god til at vise en pointers kvaliteter frem i udstillingsringen. Hurtigt begyndte Anne-Marie også at interessere sig for arbejdet med pointeren i marken og deltagelse på markprøver. Anne-Marie fik sin egen første pointer; Metrinelunds Grit. Dette faldt dog sammen med det tidspunkt i livet, hvor der også skulle stiftes familie og tiden til jagthundesporten blev sparsom. Grit var en fantastisk jagthund og avlede bl.a. den velkendte Chjang ved Niels Holger Lykke. 

Da det travle småbørnsfamilieliv begyndte at give lidt overskud på tid, tog Anne-Marie igen fat med pointeren og har haft det siden. Mange gode pointere har været i Anne-Maries hænder og også sat sine spor i Kennel Villestofte, som Anne-Marie helt naturligt i dag er medejer af. Villestoftes Cille kom til i 90’erne. En fantastisk hund som avlede Derbyvinderen 2001; Villestoftes Roy. Anne-Marie nåede også selv at blive placeret på Derby med Villestoftes Storm som 4. vinder i 2014. En af de helt store hunde, og nok efter Anne-Marie´s eget udsagn, den bedste hun har haft, var Villestoftes Sidsel. Sidsel vandt både DPK efterårsvinderklasse i 2010 samt efterfølgende år åben klasse på DPK hovedprøve, en meget stilren hund af de helt store linjer. Anne-Marie fik i 2012 Villestoftes Asta. En stor og stærk tæve som også fik tre kuld hvalpe, hvoraf det sidste blev på New Zealand. En lang historie omkring Asta’s rejse til New Zealand kan læses på Kennel Villestoftes hjemmeside, men det er kun hundefolk med sådan en arbejdsomhed og stædighed som Anne-Marie, der kan få sådan et projekt til at lykkedes. I skrivende stund har Anne-Marie selvfølgelig et dejligt kuld Villestofte hvalpe liggende efter Villestoftes Saga. Dette siger noget om hendes ihærdighed for Kennel Villestofte og for pointeren, som vi alle sætter stor pris på. 

Anne-Marie Larsen fylder 60 år, 2022

Anne Marie har også været aktiv i DPK bestyrelse som kasserer i en længere årrække, ligesom hun også har varetaget bestyrelsesposter i flere af de traditionsrige fynske jagthundeklubber. Anne-Marie lægger også glædeligt terræn til DPK prøver, når disse er på Fyn, ligesom hun gerne hjælper nye hundeførere med en tur i marken. 

Anne-Marie! Du og din kennel er en fantastisk ambassadør for pointeren og DPK, hvilket vi sætter stor pris på. Du ønskes hjerteligt tillykke med din runde dag, og vi glæder os fortsat til at se dig i marken og på udstilling.

Med venlig hilsen
Dansk Pointer Klub JSL

Scroll to Top