Jan van Haren 70 år

Jan van Haren 70 år 10. maj 2012

Et af Dansk Pointer Klubs mangeårige, og samtidigt udenlandsk, medlem, nemlig hollandske Jan van Haren, runder søndag den 10. juni 2012 et skarpt hjørne.
Selvom det jo hverken er til at se på ham eller på hans entusiasme og aktivitetsniveau med pointerne, så fylder Jan på denne dag 70 år og vi fra Dansk Pointerklub sender de bedste fødselsdagshilsener  hele vejen til Holland.

I 1983 fik Jan sin første pointer. En smuk hund men den manglede jagtlige egenskaber hvilket betød at Jan ikke ville anvende denne til avl. Jan havde dog fået øjnene op for de danske pointere, herunder særligt  Takese As ved Erik Danielsen. Jan var særligt interesseret i Fieldborn Giant Killer linien som lå bag Takese As. Jan købte Kirkebjergs Sanne og med denne tæve etablerede han Kennel Dansk Dynasty.

Jan fortsatte med at bruge danske hanhunde og fik herved skabt nogle stærke og smukke linjer. Jan var og er en særdeles seriøs opdrætter og søger hele tiden at forbedre sin avl. Landegrænser er ingen hindring og i Frankrig og Italien så Jan nogle pointere med særdeles gode jagtlige egenskaber. Samtidigt havde Jan også studeret ”historien” og set hvorledes italienerne og franskmændene havde haft succes med at parre dansk blod  med deres. Dette skulle være vejen frem for Kennel Dansk Dynasty og hundene fra kennelen er nu en kombination af dansk og sydeuropæisk blod.

Jan’s kontakt med Erik Danielsen i forbindelse med købet af Kirkebjergs Sanne skabte et langt og venskabeligt forhold mellem Jan og Erik Danielsen samt Ria og Stella. Et forhold vi i Dansk Pointer Klub  er rigtigt glade for da det mange gange har ført Jan og Ria til Danmark og til aktiviteter i Dansk Pointer Klub. Jan har også udvidet den hollandske ”delegation” til at indeholde Hermann og Theo.

Vi kan ikke her nævne alt Jan’s succes med ovenstående målrettede og seriøse opdræt men af de mest succesfulde og vindende hunde Kennel Dansk Dynasty har avlet og ejet skal nævnes Dansk Dynasty Anne. Dansk Dynasty Anne har vundet et utal af titler og vi husker jo alle da Anne vandt åben klasse på Dansk Pointer Klubs hovedprøve i 2010. Anne var tæt på det ”komplette”, smuk på bænk og mark og en effektiv jagthund før og efter skud. Dansk Dynasty Anne blev desværre ramt af en bil og døde.

Selvom tabet er Anne er og var utrolig trist er der flere hunde på vej fra Kennel Dansk Dynasty.
I øjeblikket har Jan stor succes med Dansk Dynasty Elsa som har vundet en del på både mark og bænk i løber af foråret 2012. Også andre ejere med hunde fra dette kuld har stor succes. Blandt andet kan nævnes Dansk Dynasty Enrico, ejer Theo Kerklaan (Holland) og også Dansk Dynasty Elka, ejer Geir Roger Hagenes (Norge).

Kære Jan, fra Dansk Pointer Klub skal endnu en gang lyde et stort tillykke med de 70 år og ”all the best”.  Vi ved at du er ”still going strong” og vi glæder os til også fremover i de næste mange  år at se dig og Ria i Danmark.

På Dansk Pointer Klubs vegne

Joakim Skovgaard Larsen

Scroll til toppen