Nekrolog, æresmedlem Alfred Olsen

Den 16. december 2012 afgik Æresmedlem af Dansk Pointer Klub Alfred Olsen ved døden 93 år gammel.

Alfred var kendt for opdræt af smukke og effektive jagthunde fra Kennel Kirkebjerg, og det har stået på lige siden 2. verdenskrig. Især var han interesseret i at fremavle pointere med det smukke klassiske hoved. Ikke underligt blev det til utallige 1. præmier på udstilling, og dertil kan lægges udstillingsvindere (verdensvindere og udstillingschampions). På marken gjorde Alfred sig især bemærket med nogle effektive jagthunde. Med Schneiders Lola opnåede Alfred flere flotte placeringer på markprøve og fik tildelt DPK´s fornemste trofæ, “Sølvpisken”, lige som han senere opnåede fine placeringer på marken – bl.a. ved DM – med et af sine hjertebørn Kirkebjergs Trold.
Alfred var almindelig kendt for gå på mod, overraskelser, godt humør og humor på trods af alderens tiltagen. Dog blev det sidste år hårdt på grund af sygdom, og deraf følgende manglende udfoldelsesmuligheder, som den ivrige jæger og udendørsmenneske han var af natur.

Vi er mange der har moret os kongeligt i Alfreds selskab til markprøver og udstillinger eller på jagt, hvor han ofte kom med en rammende humoristisk og somme tider karsk bemærkning over tingenes ikke så sjældent noget skæve gang.

Æret være Alfred Olsens Minde
På vegne af Dansk Pointer Klub
BP – LLH

Scroll to Top