Nekrolog, John Hemmingsen

Mindeord om John Hemmingsen, Udestolbe, Sakskøbing
John Hemmingsen døde pludseligt af en blodprop i hjernen 64 år d. 28. august, 2009. Han var et populært medlem af Dansk Pointer Klub i en menneskealder, men naturligvis mest kendt på øerne. Opvokset med jagt med stående hund (settere) blev det en tilfældighed der førte til anskaffelse af den første pointer – Kirkebjergs Sussi – som han fik megen glæde af både på markprøve og til jagt.

Dermed fik han en helt ny hobby efter at have været professionel motocrosskører og Danmarksmester i sine unge dage.

John opnåede at blive nummer 2 på Derbyet og fik flere vinderklasseplaceringer med Sussi. Senere fik det vanskelige avlsarbejde med Sussis afkom – under kennelnavnet Kirkebjerg – desværre ikke den fremgang som han havde håbet på. Men det er ikke den side af sagen som her er værd at hæfte sig ved, når vi tænker på John Hemmingsen. Det er derimod hans hele humoristiske og hjertevarme væsen og store gavmildhed over for venner og familie, hvilket også kom til udtryk ved en totalt fyldt kirke ved bisættelsen.

Talrige er de muntre stunder som vi har haft sammen med John, på markprøve, på jagt eller ved besøg i sommerferien og til fester i familierne. Uden at føre sig frem blev John hurtigt selskabets naturlige muntre centrum, når han humoristisk kommenterede begivenheder og andres mere eller mindre troværdige historier fra markprøve eller jagt eller hvad der ellers naturligt kom ind i snakken omkring et veldækket bord. Han kunne være fantastisk morsom når han begyndte at åle personers udsagn, som ikke helt havde troværdighed. Men hans humor var aldrig ondsindet, det lå simpelthen ikke i Johns personlighed, og selv ofrene fandt sig oftest i hans humoristiske drillerier med et smil.

Æret være hans minde På vegne af Dansk Pointer Klub
Alfred Olsen og Laurits Lydehøj Hansen

Scroll til toppen