Nekrolog, Laurits Lydehøj Hansen

Laurits Lydehøj Hansen (1947-2020)

Et mangeårigt medlem af DPK, Laurits Lydehøj Hansen er afgået ved døden, 73 år gammel.

Vores venskaber med Laurits begyndte omkring 1981 hvor jeg (Jan) mødtes med Laurits i Storkøbenhavns Jagtforening og vi kom i snak om hunde… specielt pointeren. Dette førte til en hel del træningsture sammen på Lydehøj… den fædrene gård på sydsjælland. Dette Laurits satte højest var jagten med pointeren og et krav var at de kunne finde og behandle en fasan i roerne.

I 1984 flytter Laurits til Viborg, hvor vort venskab startede (Erik). Stor var glæden hos vore børn, når Laurits trofast i mange år dukkede op herhjemme med den store julegodte pose, inden turen gik til sydsjælland. Og mange en fodbold-onsdag har vi set fodbold sammen – og det var ikke kedeligt sammen Laurits!

Laurits var i mange år var ansat ved Statens Husdyrbrugsforsøg med speciale i adfærdsforskning og produktionsresultater hos grise, i forhold til fodring og miljø. Et arbejde han mestrede til fuldkommenhed og opnåede en PHD-grad om emnet. Alt dette førte til mange udenlandsrejser hvor Laurits holdt foredrag og forelæsninger om sit fag.
Laurits havde ligeledes en stor viden om avl og genetik, og det kom Dansk Pointer Klub til at  nyde godt af. Sammen med Peter Gude, skrev Laurits om avl og statistikker hvert år i DPK s årbog op gennem 80´erne og 90`erne. Dette var et rigtig godt værktøj for medlemmerne.

Laurit´s første pointer hed Kirkebjergs Sus, som han købte hos sin gode ven Alfred Olsen, Kennel Kirkebjerg. Sus var ikke noget stil ikon, men en fantastisk vildtfinder. I 1985 parres Sus med Bob og her falder Lydehøjs Bob og DK UCH Lydehøjs Line. Sidstnævnte blev  stamtæve i kennel Agertoften ved Jørgen Andersen. Line blev 1. Vinder på DKK`s efterårs VK og 5. Vinder på LJF`s efterårs VK 1991.
Og med sit eget opdræt Lydehøjs Dixy opnåede Laurits personligt at vinde  Midtjyllands Pokalen i 1994 og opnår ligeledes præmieringer med Reinftofts Lille Miska.

Laurits var en god kammerat og kunne altid hjælpe med træningsmuligheder for andre. Med smittende godt humør har vi trasket arealerne omkring Foulum tynde og altid med den gode fuglehund for øje, uanset race. Lokale markprøver var Laurits ligeledes behjælpelig med.

Og når vi var på jagt på Foulum var Laurits altid godt selskab og kunne som fiskal liste skillingerne fra os under stor jubel. Engang må jeg (Erik) betale 2 x 5 kr. for at være i besiddelse af en utilstrækkelig stabil livrem. Vistnok pga. Laurits personlige erfaringer, da han på post stort set tabte bukserne på en agerhønejagt ved Forsøgsanlæggets enorme roemarker, hvor han under saluteringen højlydt proklamerede ”Der kommer høns” medens …J
Man kedede sig aldrig sammen med Laurits… en herlig ven og kammerat, som elskede Pointeren og de stående hunde meget højt. Tak for mange gode stunder.
Æret være Laurits Lydehøj Hansens Minde.

Jan Koch, Erik Petersen & Bent Pedersen

Scroll til toppen