Niels Holger Lykke 75 år

Søndag den 26. maj 2013 fylder Niels Holger Lykke 75 år.

I mere end fem årtier har Niels Holger været med i dansk hundesport.  I de første mange år gik han med engelsk setter, men i begyndelsen af 1990`erne fik han pointeren Chjang. Med Chjang var Niels Holger en fast bestanddel af toppen i dansk hundesport i næsten 10 år. Parret høstede mange store triumfer i både Danmark og Sverige. Chjang blev brugschampion og vandt bl.a. i 1996 Danmarksmesterskabet efter en overbevisende præstation. Senere har Niels Holger vundet mange præmier med andre pointere. Først med Astrups Nadia, der senere blev stammoder i Kennel Niholys. Dernæst med Niholys I Sam og senest med Niholys Chjang.  Sidstnævnte hund har flere vinderklasseplaceringer og er udstillingschampion.

Når Niels Holger møder på prøve, er det altid med stilrene, effektive og veldresserede hunde.  Hundene bliver ligeledes brugt meget på jagt – et ”must” for Niels Holger, at hans hunde kan fungerer på praktisk jagt.  I en årrække var det agerhønsejagten i Sønderjylland, som var den foretrukne for fødselaren, men da majsmarkerne vandt frem i området omkring Øster Højst, så var hønsejagten ikke længere så attraktiv.  Derfor har Niels Holger – i selskab med andre hundesportsfolk –  i mange år fundet stor glæde ved at drage nordpå for at jage såvel agerhøns på  de gyldne svenske stubmarker og i fjeldet efter ryper.

Efter i nogle år at være hæmmet af ”slidte kuglelejer i hofterne”, så viste Niels Holger at han i efteråret er tilbage ved fordoms styrke. Flere operationer har fået Niels Holger tilbage i forrygende styrke og det glæder os alle, at han er med i forreste række. Derfor var det også en glæde, at Niels Holger med Niholys Chang vandt Dansk Pointer Klubs forårsvinderklasse 2013.  Og som en meget fortjent anerkendelse for mange toppræstationer, blev Niels Holger  som afslutning på hovedprøven tildelt DPK`s fornemste trofæ, Sølvpisken.

Niels Holger – det er altid behageligt at være i selskab med dig.  Selvom du har travlt og er arbejdsom, så har du altid taget dig tid til en snak om hund og jagt.  Du har oplevet meget og deler gerne dine erfaringer med os andre.  Vi glæder os til at følge dig på markprøver mange år frem i tiden!

På vegne af Dansk Pointer Klub ønskes du hjertelig tillykke med fødselsdagen.

FS

Scroll til toppen