Flemming Fuglede Jørgensen fylder 60 år

Onsdag den 17. april 2013 fylder en af dansk hundesports mest markante personligheder,
Dansk Pointer Klubs formand, Flemming Fuglede Jørgensen 60 år.

Opvokset i et jæger- og hundehjem har Flemming fået interessen for hunde ind helt fra barnsben.
Pointeren har altid, helt fra den tidlige ungdom, været Flemmings foretrukne jagt – og prøvehund,
da der i barndomshjemmet altid var pointere, oftest avlet i egen kennel – Kennel Fuglede!

Som hundefører har Flemming fejret mange triumfer. Ingen anden dansk nulevende hundefører inden for de engelske racer har præsteret flere store sejre. Kendetegnende for de hunde Flemming møder med på prøver er, at de er veldresseret og effektive.

At nævne alle de gode hunde Flemming har ejet vil føre for vidt. Dog skal nævnes …
brugschampionerne Fugledes Snert, Astrups Siff, Fugledes Yatzy, Fugledes Dirch og Fugledes Juvel.
Flemming har 4 gange vundet DM, først i 1983 med Fugledes Knop, dernæst i 2006 og i 2007 med
Fugledes Yatzy og senest i 2010, hvor Fugledes Juvel vandt den afsluttende fælles prøve.
Ligeledes vandt Astrups Siff i 2002 det svenske mesterskab. Ligesom det bør nævnes,
at Fugledes Yatzy i 2005 blev individuelt bedste hund på Nordisk Pointer Match.

Flemming har altid haft store glæder ved at arbejde med de unge hunde. At få det bedste frem i det potentiale hundene er født med, er en stor glæde for dagens fødselar.

Et utal af 1. præmier i kvalitetsklasser er hjemtaget – og på Dansk Pointer Klubs fornemste prøve UKK, har Flemming fire gange stået som 1. vinder. Konkurrencen med de øvrige engelske racer har altid været vigtig for Flemming – vi skal måle os med de andre! Dette er også tilfældet på Dansk Jagthunde Derby,  som Flemming 3 gange har vundet. I 1986 med Fugledes Mops, i 1989 med Fugledes Nana og i 1997 med Fugledes Star. På Svensk Derby har Flemming to gange hjemtaget trofæet. Først i 1996 med Fugledes Snert og senest i 2010 med Fugledes Merlot.

Som opdrætter i Kennel Fuglede har Flemming ved indsigtsfuld brug af såvel danske som udenlandske  hanhunde, opbygget en grundstamme i af meget høj kvalitet på en række særdeles gode tæver. Derfor har mange hunde fra kennelen, i andre føres hænder, gjort sig fornemt gældende på markprøver.

Således har ”Fugledehunde” vundet både UKK, Forårsmesterskabet, Danmarksmesterskabet, Svensk mesterskab, Guldpokalen i Sverige etc.

Flemming – Du stiller velvilligt dine fantastiske terræner til rådighed for andre. Alle stående engelske hunde er altid velkomne til træningsture og prøver hos dig på Borupgaard.
Intet fryder dig mere end en vellykket præstation.

Hos Annette og dig er der stor gæstfrihed for alle der brænder for hundesporten!

På det organisatoriske plan er du, også i Dansk Pointer Klub, en formand med gennemslagskraft.  Vi nyder alle godt af din indlevelse og ansvarsfølelse overfor klubben. Du er en dygtig organisator og hovedprøven med dig som formand er altid en god oplevelse. Vi er glade for, at du påtager dig hvervet som formand i vores klub!

Selvom du de seneste år har brugt enorm meget tid på at kæmpe landbrugets sag som formand i Bæredygtigt Landbrug, så prioriteres hundesporten fortsat højt.

Du nyder fritidsinteressen, fællesskabet og turene med hundene i marken. Du er også blevet markprøvedommer og her glæder vi os til at blive bedømt af dig.

Vi er mange der har haft glæde af din enorme erfaring og dygtighed med pointeren!

Fra Dansk Pointer Klub skal lyde et stort tillykke med de 60 år,
ligesom jeg personligt vil sige tak for venskab i snart 30 år.

FS

Scroll til toppen