Niels Peter Olesen 75 år

Fredag den 15. august 2008 fylder en af Dansk Pointer Klubs kendte og markante skikkelser Niels Peter Olesen 75 år.

Igennem årene er der skrevet meget om NPs, som han kaldes i hundesports kredse, meriter og resultater. Derfor vil vi koncentrere os om de seneste år, idet meget ellers ville være en gentagelse af det allerede skrevne.

NP er stadig aktiv markprøvedeltager og han nyder hvert eneste forår at bevæge sig ud i naturen og træne sin hund. Næsten hver dag skal Treff, som hunden hedder, trænes – ikke så meget for hundens skyld, lige så meget for NPs egen skyld.

Når en træningsdag eller en markprøve er overstået, gløder telefonerne i Skive området, alt skal refereres ned til mindste detalje. Der sker, om end sjældent, at der også er tale om en efter NPs egen opfattelse, førerfejl. Det sker, at han i forbindelse med en racedyst, bliver i tvivl om han nu også fik sagt apport til Treff.
Det er nemlig sjældent det er hunden der laver fejl, mener han.

Treff har Assynt Tom blod i årene, Tom blev midt i firserne hentet til Skive fra England og fik i jagtlig henseende stor betydning for avlen i Danmark og Norden.

NP har i gennem tiden ført flere gode hunde frem til sejr, såvel Assynt Tom som efterkommeren DKJCH Rossi har vundet Danmarksmesterskabet.

Efter NPs opfattelse er han igen godt på vej med Treff, det er blevet til flere 1. præmier og vinderklasse placeringer. Så det varer sikkert ikke længe før et nyt mesterskab er i hus, idet NP mener at Treff er den bedste hund, han har haft.

Dine venner i Skive og omegn, håber at det må lykkes for dig igen, at vinde DM. Ligeledes at du   bevarer dit gode helbred så vi kan se dig på marken i mange år endnu.

Vi ønsker dig tillykke med dagen.

Venner i Skive og Salling.

Scroll til toppen