INDSEND RESULTAT

Peter Gude 75 år

Peter Gude 75 år – 16. December 2013.

Peter og jeg mødte hinanden først i 70erne. Peter er dyrlæge og var kompagnon med N.P. Olesen og var derudover afløser i veterinærkontrollen på Slagteriet i Skive, hvor jeg var ansat. Vi lærte hinanden at kende, tror jeg, igennem en fælles bekendt, Peters nabo, som også var ansat på Slagteriet. Vi fandt hurtigt ud af, at vi begge var ivrige jægere. Derfor startede det venskab som nu har holdt i fyrretyve år.

“Peter gik meget op i jagthunde sporten, han er årsag til, at jeg fik interesse for markprøver.
Der er ved tidligere lejligheder skrevet om Peters hunde, men jeg vil alligevel tillade mig at nævne to.

“Den ene er Breton Pigro, en af de bedste jagthunde, som jeg har haft fornøjelsen at gå på jagt sammen med. En vildtfinder at højeste karat, som udover at være en fantastisk på jagt, også var en god markprøve  hund. Pigro var, jeg vil ikke sige vanskelig at ” styre”, men  han havde en enkelt brist, han var så jagtivrig,  at han skulle have vildtet bragt til Peter lige hurtigt nok, undertiden så hurtigt, at det var i strid med markprøvereglerne.
Den anden hund, jeg kort vil nævne her var jagtchampion Max. Max var årsag til at Peter fik en af
Dansk Pointer Klubs højeste anerkendelser, Sølvpisken.

Med Max vandt Peter vores forårsvinderklasse to år i træk i 1992 og 1993.
Peter var i mange år en anerkendt dommer, du har dømt utallige prøver i Danmark og du har dømt prøver i Sverige. Du havde, når du dømte en bestemt regel  du fulgte ” den hund der er til afprøvning, er det en hund, som jeg ville gå på jagt med”, En ganske god regel.

Gennem dit virke som dyrlæge, var du i kontakt med mange landmænd. Det betød at du havde meget terræn til træning. Du stillede ligeledes dine terræner til rådighed for markprøver.
Den 5. oktober 2011 fik Peter en blodprop i lillehjernen, den har forårsaget, at førligheden ikke er,
hvad den har været, men heldigvis har den ikke skadet hans hukommelse, han er stadig i stand til, at ”afhøre” vi andre, i navne på berømte personer, i særdeleshed forfattere, årstal for begivenheder, navne på planter o.s.v.

Dansk Pointer Klub og dine venner på Skive egnen ønsker dig tillykke med de 75 år.

CJ

 

 

 

Scroll to Top