Tom Boelsgaard Hansen 60 år

Tom B. Hansen 60 år den 15. marts 2021

Der er noget symbolsk over at en af DPK´s nutidigt mest fremtrædende personligheder kom til verden midt i marts, hvor hønsene er parret fuldt ud, hvor en mild sydvestlig vind har afløst den stride og kolde vinterblæst og hvor færtforholdene er optimale – for en hundesportsmand den bedste tid på året, når det handler om træning af vore pointere på fugl eller afpudsning af formen forud for mark- og hovedprøverne.

Tom Boelsgaard Hansen, der den 15. marts 2021 fylder 60 år, har gennem mere end 40 år været inkarneret jæger og hundesportsmand med helt særlig focus på de stående Engelske Hønse-hunde og et utal hunde er i de forgangne år passeret gennem Tom B´s kyndige hænder. 

Resultater er da heller ikke udeblevet og jeg kan i flæng nævne at Tom B. bliver dansk derby-vinder med Rimfaxe Frederikke, Danmarksmester med Per, vinder af adskillige VK med Rimfaxe Gun, vinder af DPK´s vinderklasse + sølvpisken med BR.CH. Metrinelund´s Yelva, svensk derbyvinder med CH. Hesselhøj Primadonna, VK- og DM-placeringer med Søndermosens SARA, Søndermosens PAW  og Hesselhøj MONA-LISA samt en alenlang række af andre placeringer i VK i både ind- og udland, præmieringer i kvalitetsklasser og, i de seneste år, overbevisende VK-resultater med sit eget opdræt, avlshunden: JCH. Boelsgaards TUXIDO.

Selv efter så mange års intens aktivitet med pointerne, på jagt, træning og prøver, er Tom B endnu ikke brændt ud, men ejer, nu som tidligere, den indre glød, der skal til for at yde den helt særlige indsats og opnå det unikke – det storslåede.

Tom B er navnlig fascineret af det æstetiske element i jagten med den stående engelske fuglehund og jeg ser ham ofte ”falde i staver” over den store hund, der, i Tom B´s forståelse, er hunden med det store, velrevierende søg, intensiteten, farten, det lange afspark og det højt bårne hoved, altså hunden med den prima stil. – Mottoet på de kanter er: Tiden er for kort til middelmådige individer!!

Selv efter mange år med stærke smerter i ben og ryg efter adskillige discusprolabser med efterfølgende operationsforløb og besværet med at komme rundt i markerne, så er den ukuelige  vilje og energi fortsat til stede. Jeg kender ikke nogen jæger/hundesportsmand, der stort set dagligt året rundt, er aktiv med sine hunde, enten med marktræning, jagt, apportering eller andre sysler, der involverer hundene.

Som en af Nordens bedste, mest anerkendte og indsigtsfulde dommere har Tom B haft glæden af at dømme en lang række af de mest prestigefyldte prøver i både DK og det øvrige Norden, såsom DM, Nordisk Match, Svensk Derby, Svensk Mesterskab og talrige vinderklasser i DK og Sverige m.m.fl.

 

Tom Boelsgaard fylder 60 år

Som jæger er Tom B i sin helt egen klasse. Der skydes kun for stående hund når situationen er i orden. Der fældes aldrig fasanhøner og der skydes af principielle grunde heller ikke forbi!!

Avlen af jagtduelige pointere med de ovenfor beskrevne egenskaber har, med det begyndende generationsskifte over de senere år, taget fart i Kennel Boelsgaard og de positive resultater har da heller ikke ladet vente på sig, såvel indenlandsk som i det øvrige norden, hvor tilbagemel-dingerne tyder på, at noget stort er på vej. 

Af allerede kendt opdræt nævnes i flæng: Boelsgaaards BLOOM, VK-vinder Didrik, BR.CH PAW, UKK-1 SIFU, VK-vinder MONET og senest UKK-2/2020 Elvira.  – I skrivende stund forventes et nyt kuld Boelsgaard-hvalpe at se dagens lys omkring fødselarens store dag.

Tom B er imidlertid ikke enerådende med hensyn til ”politikken” i kennelen. – Et generations-skifte er ganske vist under forberedelse, men formanden er endnu ikke sat fra bestillingen

Mette B., Anne B., Philip B., er alle, med imponerende personlige succeser i bagagen, med i ”gamet”, jagten og de mange ”fællestræninger” når prøverne trænger sig på forår og efterår.

Sidste skud på stammen, barnebarnet Aksel B., er med sine 4 år vel DPK´s yngste medlem og optræder som engageret medkommentator til de begivenheder, der udspiller sig under jagt og træning.

Personligt vil jeg takke dig for mange års godt venskab og samarbejde i ”lyst og nød”.  –  Selvom vi ikke altid har været enige om alting, har vi dog altid været enige om det meste – og det er trods alt ikke så ringe endda, vel!!

Kære Tom!
Tillykke med dagen og god med- og modvind(!) i fremtiden for dig og hele din enestående familie.
Assens den 19/02-2021.
Jens Bang

Scroll til toppen