Jan Kock, Næstformand i DPK 60 år

Jan Kock, næstformand i DPK fylder 60 år 18. november 2020

En af Dansk pointerklubs allerstørste og mest uselviske medlemmer fylder rundt onsdag d. 18 november 2020. Det er ikke ofte at formanden for Dansk Pointerklub skriver fødselsdagshilsner, faktisk kun når det er ang. æresmedlemmer, men jeg vil med stor glæde skrive et par ord om Jan, da han udfylder sin opgave som næstformand i DPK til perfektionisme og glæde for alle. Ydermere har du har bl.a. påtaget dig opgaven som pokalforvalter for klubben. Et omfattende job idet DPK’s pokalskat er stor og medlemmernes returneringsvilje tilsvarende lille.

Med en opvækst i Københavnsområdet er det ikke normalt at have sin store fritidsinteresse som jæger og hundesportsmand, men i de mange beretninger Jan fortæller om Storkøbenhavns jægerforbund, kan jeg da regne ud at munterheden har haft et højt stadie.

Efter Jan flytter til Jylland begynder vi almindelige pointerfolk at lægge mærke til ham. Altid interesseret på markprøve og hvis han har hund med, altid en veldresseret pointer med gode vildtfinder egenskaber. Jeg vil ikke nævne alle de hunde Jan har ført frem, men dog nævne Agertoftens Jytte med hvem han vandt Dansk Jagthundederby i 1991. Jytte var særdeles velgående og i tilgift hermed en sikker vildtfinder. En anden hund jeg vil nævne er af nyere dato- Fugledes Nike. Nike var og er en fantastisk jagthund som bliver brugt til al slags jagt. Sammen med dette også en sikker hund på markprøver, hvilket i 2013 udmøntede sig i at Jan med Nike vandt DPK’s efterårs vinderklasse og 14 dage senere blev placeret som 5. vinder på DM. Så vidt jeg husker var Nike og Jan sammen ugen efter på skovjagt, først efter skovfugl i Sverige og derefter på skovjagt i Danmark- det kan man kalde en sikker jagthund. Det alsidige og det sikre, er det Jan tragter efter. Også når han som dommer dømmer vores hunde, bliver de bedømt efter deres jagtlige egenskaber, som Jan siger: Det er jo meget godt med en hund der løber flot, men jeg vil nu hellere se en hund der finder og behandler vildt hurtigst muligt.

Kære Jan os dine hundevenner håber du vil få mange gode jagthunde i dit liv fremover og vi håber at du vil konkurrere med os på markprøver og gå på jagt sammen med os i mange år endnu.

DPK ønsker dig tillykke med de 60 år.

Flemming Fuglede Jørgensen
Formand DPK

Scroll til toppen