Hugo Nielsen 60 år

Onsdag den 7. maj 2008 fylder Hugo Nielsen 60 år

Lige fra barnsben har Hugo været omgivet af pointere og fører nu Kennel Mørup videre. Hugo har haft en særdeles kompetent læremester, i sin far Laurids Nielsen, stifteren af kennelen og æresmedlem i DPK.

Hvis Hugo efter Laurids mening havde lavet en fejl under føring af en hund, skulle Laurids nok fortælle ham det, og der skal ikke herske tvivl om at Hugo har hørt efter, for Hugo har i de senere år næsten altid  lagt beslag på en placering, og det vel at mærke i toppen af tabellen.

Hugos markprøve karriere begynder først i en moden alder, det var først i halvfemserne og allerede i 1998 får Mjølners Frøj som fører mørupblod i sine årer 1. pr. i åben klasse og er dermed klar til vinderklasse med  flere VK placeringer. Frøj var en hund af stort format og med et stort overskud, men var ikke altid nem at styre.

I 1999 køber Hugo en hvalp hos Orla Esmand, nemlig Makeos Mai efter Metrinelunds Rolf og Stormosens Ann. Det skulle vise sig at blive en rigtig klog beslutning, med Mai vinder Hugo alt hvad der er værd at vinde, såsom danmarksmester og årets Pointer, dertil en stribe 1. VK og mange VK placeringer.

I 2003 på DPKs Hovedprøve bliver Hugo tildelt Sølvpisken. Mai er tillige en meget køn tæve som opnår både at blive udstillings og brugschampion.

Det er 40 år siden DPK sidst havde en dobbeltchampion det var Mørups Conny.

Høsten 2001 blev Mai´s debut i VK, det begyndte ikke alt for godt, vi var rejst til Tærnaby i Sverige på rypejagt, og Mai og Hugo var ikke helt enige med hinanden om hvordan ryperne skulle håndteres, flere dejlige fjeldsider blev ryddet for ryper uden at ret mange var på skudhold, Hugo var bestemt ikke optimist med hensyn til at Mai skulle starte de næste weekender hjemme i Danmark i åben klasse. Der er ingen der ved hvad Hugo og Mai lavede de følgende dage efter de var kommet hjem, men de næste 3 weekender scorede ekvipagen 3 stk. 1. pr. i AK. I weekenden efter 2. VK og slutter sæsonen af med at blive Danmarksmester.

Vi er nogle der funderer over om det var virkningen af Jonnas fedtemadder der slog igennem.

DPK og dine pointerkammerater i det midt og vestjyske, ønsker dig hjertelig tillykke med fødselsdagen, og ønsker dig og Jonna held og lykke i fremtiden, med håb om mange gode ture med vore pointere.

CNT og JH

Scroll til toppen