Niels Holger Lykke 70 år

Mandag den 26. maj 2008 fylder Niels Holger 70 år.

I næsten et halvt århundrede har Niels Holger været kendt i hundesports kredse.
I de første mange år med engelske settere, men i begyndelsen af 90érne blev han ved et tilfælde
ejer af den legendariske, men nu hedengangne pointer, Chjang. Med ham vandt Niels Holger alt hvad der er værd at vinde inden for den engelske hundesport, ikke kun i Danmark, men også i Sverige.

Med Astrups Nadia, en datter efter Chjang, fortsatte han i toppen af sporten.
Afkommet efter Nadia har fået Niels Holgers kennelnavn Niholys foran deres kaldenavne. For tiden er det Niholys Sam og sidste skud på stammen Niholys Chjang, der tager al Niels Holgers fritid, med det resultat, at Sam blev 1. Vinder på Gotland og Chjang blev 4. Vinder på det Svensk Derby i efteråret 2007.

Den megen traven på markerne i al slags terræn førte til at kuglelejerne i hofterne med tiden blev slidt, og for en del år siden måtte der en udskiftning til i begge hofter. Det hindrede manden i en kort periode at udøve sin sport, men inden lægerne gav grønt lys, var Niels Holger igen terrængående. Hans kone Krista mente også, at det var lige vel tidlig nok, men som hun sagde … ”Lad dog manden, hvis han ikke vil høre, så må han jo føle”.

Det har også ført til et par serviceeftersyn siden, men nu er travet der igen. Kommer man på besøg i Haslund Krat hos Krista og Niels Holger, er det første man lægger mærke til en stor minkfarm, og et dejligt stort stuehus, hvor man har en fantastisk udsigt ud over engene og Fæsted Mose.
Dernæst den ryddelighed der er over det hele. Alt har sin plads, og er på sin plads. Der er næsten altid kaffe på kanden, ellers er der en kold øl ved køkkenbordet, – og så går snakken, det er mest Niels Holger, der snakker, men bryder man energisk nok ind, så kan man godt få ordet.

Mange hundesportsfolk og jægere kommer på besøg, og Niels Holger river gerne en stund ud af arbejdstid på farmen. ”Jeg når det jo nok”, siger han. 70 år er lang tid, men du holder dig godt Niels Holger, så jeg tror og ønsker, at vi i al venlighed må trækkes med dig i endnu mange år.

På Dansk Pointer Klubs vegne og personligt vil jeg ønske dig hjertelig tillykke med fødselsdagen den 26. Maj og håbe, at du får en god dag sammen med familie og venner.

Bent Olsen

Scroll til toppen