Kruse Meier 60 år

Torsdag den 22. januar 2009 fylder Kruse Meier 60 år. Kruse er født ind i en familie hvor pointeren var en stor del af familiens dagligdag, idet hans far slagtermester Hans Meier, Lindknud var en dygtig og succesfuld hundesportsmand. Det blev dog ikke pointeren som Kruse slog sig på, men derimod Den ruhårede hønsehund.

I mange år opnåede Kruse mange gode resultater inden for de kontinentale.

Det var også i disse år, hvor han begyndte at afholde dressurkurser i samarbejde med Ribe Jagtforening. Mangen en hundefører er blevet vejledt af Kruse og flere vil komme efter idet han igen i 2009 afholder kurser.

For Dansk Pointer Klub har han i en årrække afholdt den syd og sønderjyske apporteringsprøve.

I slutningen af 1990erne kom der en pointer inden for Kruses døre. Condor, en jæger af guds nåde, men en vild krabat, lige noget for Kruse. Med guds hjælp og Kruses evner lykkedes det ham at få så meget styr på Condor, at de i fællesskab blev 2. vinder ved Danmarksmesterskabet i 2000. Nu er det Mørups Krumme, der tager al Kruses fritid. Det er indtil nu blevet til flere 1. Pr i ungdomsklasse og 2 førstepræmier i åben klasse.

I vinderklasse venter placeringerne endnu, men de kommer, det er sikkert. I 2007 i forbindelse med Norsk Pointerklubs 100-års jubilæum på Kongsvoll, blev Krumme og Kruse udtaget til at repræsentere Danmark ved Nordisk Match for unghunde, her opnåede de at blive 4. vinder. Det skal lige bemærkes, at under Norsk Pointerklubs 50-års jubilæum deltog Kruses far Hans Meier med Zitas Lene (se Årbogen 1957 side 59), dog uden at blive placeret.

Jeg lærte Kruse at kende, da han igen fattede interesse for pointeren og vi har siden haft mange hyggelige stunder og gode træningsture sammen. Man kan altid være sikker på, at har men aftalt et arrangement med Kruse, så bliver alle aftaler overholdt til punkt og prikke.

I år 2000 og 2001 afholdt vi her i Syd og Sønderjylland familiedagene og her var det Kruse, der var tovholder.
Nu er det atter vores tur og igen med Kruse som indpisker.

Når det bliver den 22. januar, vil jeg personlig samt på Dansk Pointer Klubs vegne ønske dig rigtig hjertelig tillykke med fødselsdagen Kruse, vi ønsker, at du må få en rigtig god dag, samtidig ønsker vi for dig, at du må få mange gode år fremover med dine pointere.

Hilsen

Bent Olsen, Sdr. Hygum

Scroll til toppen