INDSEND RESULTAT

Orla Esmann 70 år

Den 7. marts 2009 fylder Æresmedlem og tidligere næstformand Orla Esmann 70 år.

Selv om Orlas arbejde for Dansk Pointer Klub har været nævnt flere gange i forbindelse med festdage, kan det ikke gentages for tit. Orla har sammen med Else ydet en stor indsats for Dansk Pointer Klub gennem næsten en menneskealder.

Som klubbens ”Skatmester” drog Orla omsorg for, at han til hver prøve, enten selv medbragte, eller fremsendte de rigtige præmier.

Uddelingen blev nøje overvåget og ingen fejl måtte opstå. Orla var mest tryg når han selv foretog uddelingen. Indkøb blev foretaget, som om det var egne penge der blev anvendt.

Meget pudsearbejde blev foretaget, idet modtagerne af pokalerne ikke alle var lige flittige til at udføre pudsearbejdet. Mange opkald til formanden er foretaget i den anledning.
” Nu har jeg igen fået pokaler fra NN der ikke er pudset, nu må du gøre noget” Det gjorde vi så og lige meget hjalp det. Der var dog også ros til mange medlemmer for veludført pudsearbejde.

Som næstformand gennem mange år ydede Orla en stor indsats for klubben. Altid velforberedt og med synspunkter der tjente pointeren og klubben. Orla er en af de få personer man kan betegne som en ”ildsjæl” for hjertebarnet pointeren og Dansk Pointer Klub.

Igennem årene er der også blevet tid til jagt, udstillinger og markprøver. Mange præmier er hjemtaget, her skal kun fremhæves nogle få. Med Topsy vandt Orla i 1987 Danmarksmesterskabet, Topsy har ligeledes været placeret flere gange i vinderklassen, heraf to gange som 2. vinder på klubbens hovedprøve. I 1989 vandt Orla UKK med Bessi II og i 1996 vandt Orla med Stormosens Ann klubbens åbenklasse.

For det store arbejde har Orla fra Dansk Pointer Klub modtaget klubbens fornemste trofæ sølvpisken, fortjenstmedaljen i sølv og han blev i 2003 udnævnt til æresmedlem af Dansk Pointer Klub.

Helbredet tillader desværre ikke deltagelse i markprøver mere, men Orla og Else møder stadig op til klubbens arrangementer, sidst på efterårsvinderklassen i 2008.

Pensionisttilværelsen tilbringes på Samsø, i et dejligt hus, tæt på sønnens Hotel i Tranebjerg. Her deltager de begge på hver sin måde i driften.

Dansk Pointer Klub takker for mange års indsats for pointeren og klubben og vi håber at se jer begge til klubbens fremtidige arrangementer.

Hjerteligt tillykke med 70 års dagen.

AMS – AN og CJ.

 

Scroll to Top