Nekrolog, Søren Møller-Jensen, Harlev

 

Den 29. oktober 2016 døde mangeårigt medlem af Dansk Pointer Klub Søren Møller Jensen efter kortere tids sygdom få dage før sin 69 års fødselsdag.

Søren indledte jagten allerede som dreng, hvor han fulgte sin bedstefar. På dette tidspunkt var der mange pointerfolk i området, hvilket nok var årsagen til, at det var pointeren, der blev den foretrukne jagthund.

Søren var ivrig jæger i ordets rette betydning, hvor fuglejagten med stående hund var i fokus, men også andejagten og bukkejagten om foråret havde Sørens store passion. Sørens hunde var først og fremmest til jagt – var der så iblandt en hund, som Søren syntes havde kvaliteterne til at blive vist frem, blev den fremført på prøve. Et sted hvor Søren dog var flittig deltager var ved Djursland Jagthundeklubs arrangementer, hvorfra han har hjemført flere trofæer.

Søren var med i jagten på Borum Østergård og de senere år passede og arrangerede Søren jagterne på Lyngbygård.

Ved første øjekast kunne Søren virke brysk, hvilket på ingen måde var tilfældet. Han var et venligt og hjælpsomt menneske.  Søren stammede fra lokalområdet og havde altid boet her. Herigennem havde han stor berøringsflade til lodsejerne. Søren var en af hovedkræfterne bag afviklingen af en række markprøver i det midtjyske –  Dansk Kennel Klubs forårsvinderprøver og Mesterskabsprøve, forårsprøver i DJ regi, samt Engelsk Setter Klubs hovedprøve et par gange. Søren var en særdeles kompetent terrænleder, hvor alt klappede til mindste detalje.

Søren var anciennitetsmæssigt en af vore ældste engelske markprøvedommere og havde dømt alle de betydende prøver. Endvidere var Søren en periode formand for dommerudvalget.

Tilbage I 70’- 80’erne havde Søren to halvbrødre efter Int.ch. Riff – Tass, der vandt FJD’s internationale vinderklasse i 1982 samt Riff, der var en smuk, velbygget pointer. Riff blev 3. vinder på DKK’s vinderklasse i 1987. Hans force var evnen til at finde og behandle fugl. Blandt senere hunde kan nævnes Igor, DKCH Borums O. Viska, Jo-Kjells Lysa og DKCH Spurvfugldalens Olivia.

Søren lagde i sommer et kuld hvalpe til, hvoraf han selv beholdt en tævehvalp. Søren havde store forventninger til denne hvalp, men skulle desværre ikke opleve dette.

Ære være Søren Møller-Jensens minde

En kreds af hundesportsvenner

Scroll til toppen