Svensk Derby & Svensk Mesterskab 2021

SVENSK DERBY 2021

For andet år i træk slog Søren Mulvad til og vandt dette års svenske Derby, denne gang med Black Luckys ODEN.

Oden er faldet efter Södersjøns Rusty og SEJCH Black Luckys Kajsa, der i øvrigt selv er derbyvinder i 2014 og en del af det vel nok mest succesfulde kuld pointere, der nogensinde er opdrættet i Norden.
Derbyvinderen er, som det nok er de fleste bekendt, opdrættet af Kennel Black Luky-arvtageren, Kent Svensson, Ystad, Skåne.

Moderen til årets derbyvinder, vinderklassehunden Södersjöns Rusty, er opdrættet af SPK´s tidligere formand, Lisbeth Bodén og er faldet efter den danskejede Franchanna´s ALBERT og Lisbeths Bodéns eget opdræt, Sødersjöns Tressette.

Både B.L. ODEN, Södersjön´s Rusty og B.L. Kajsa er tilmeldt som deltagere til det Svenske Mesterskab 2021!!!

2. vinder, svensk derby 2021 er den, i avlsmæssig henseende ikke mindre interessante Fågelkjarr´s VINGA, (Østagløttens Mattis/SEJCH Vega), ejer og fører Per-Arne Arlebring. Fågelkjärrs VINGA erobrede for to uger siden SPK´s guldpokaltrofæ under hovedprøven på Gotland, hvor hun i den timelange match lå i skarp konkurrence med sin kuldsøster Fågelkjärrs VILJA, ejer og fører Patric Sundin.

Vinga´s mormor er Pimens BIRKA (Jutevatnets RADAR), der sammen med sin ejer og fører Susanne Hempel, Øland, i en helt overdådidg og overlegen stil, fart og reviering og med en sjælden set elegance placerer sig helt i front på det svenske derby 2010 og senere, med stor margen, vinder vor egen UKK i 2011.

Pimens Birka ligger i Top Tre over de hunde jeg personligt har haft fornøjelsen af at se udfolde sig på marken. Pimens Birka blev parret med danske Mørups Krumme (ejer: Kruuse Meier) efter han vandt det svenske mesterskab og i dette kuld falder bla. moderen til derby-toeren 2021 VINGA, nemlig den flerfoldige VK-vinder og svenske mester: SEJCH VEGA (Stefan Sigurdsson) samt SEJCH Tilii (Stefan Sigurdsson) og den lige så fremgangsrige Bronja (Patric Sundin).

SVENSK MESTERSKAB 2021

Årets SM vindes af en gordonsetter, men med Kent Svensson og SEJCH Black Luckys Kajsa lige i hælene. Ovennævnte SEJCH Tilii, med ovennævnte Stefan Sigurdsson som fører, placeres som 4. vinder.

Assens den 11/10-2021
Jens Bang

Hent pdf af artiklen under Medlemmernes artikler >>

Læs også...

Scroll to Top