Pigerne kaster også glans over Dansk Pointer Klub

I dag er det kvindernes internationale kampdag. En bevægelse, som blev stiftet i DK i 1910, så den har altså flere år på bagen end DPK.

Siden da har gæve kvinder kæmpet i mangen sammenhæng mod de uligheder, der har været dem til del i samfundet. De har ikke altid lidt i stilhed, men været seje og vedholdende.

For nogle år siden tog jeg dette billede ved en UKK prøve i Mejrup. Glæden ved pointeren strålede ud af pigerne. Humøret var højt, og de konkurrerede så det gnistrede. Det var herligt.

Mand og mand imellem taler man ofte om, at der er nye tider i hundesporten, der jo i generationer har været mandsdomineret.

I stigende grad er pointeren også blevet en familiehund, hvad den egner sig fremragende til, da den i høj grad er venlig og hengiven.

Er pointeren først blevet en del af familien, er den sikret et langt liv, selv om den måske ikke er en stjerne i marken.
Piger er ikke umiddelbart tilfredse med det mantra, som i rigtig mange år har trivedes blandt garvede pointerentusiaster: -Læg mange hvalpe til og lug hårdt ud.

I flere år har Jens Have rykket i felten med en flok piger. Nogle gange i forfærdeligt vejr, andre gange i solskin. Det er en dag med glæde og smil – for det meste, men det går selvfølgelig ikke altid lige efter ’bogen’, og så bliver smilet udskiftet med en bistre miner og ukvemsord.

Pigernes ’fremmarch’ er en berigelse for DPK.
-Og nej, dette er ikke skrevet med ført hånd.

NMO

Hent artikel som pdf >> Pigerne kaster også glans over Dansk Pointer Klub
Se flere artikler fra Dansk Pointer Klubs medlemmer under >> Artikler

Læs også...

Scroll to Top